Geen groepen op een saai grasveld met een vast lesprogramma en als afsluiter een examen, maar een maatwerk puppycursus op basis van privétraining met uw persoonlijke trainer. Dat is onze nieuwe puppy socialisatiecursus. Wij geloven in vakkundig maatwerk met veel persoonlijke aandacht.

De puppy socialisatiecursus wordt gegeven in blokken van 6 lessen van 45 minuten per les. De lesdagen en -tijden zijn in overleg in te plannen met uw trainer. De eerste les zal bij u thuis plaatsvinden. Zo krijgen we een goed beeld van het huishouden waarin de pup zal gaan opgroeien. We bespreken uw keuze rondom het ras of kruising en wat uw toekomstige wensen en verwachtingen zijn en natuurlijk of deze aansluiten bij het type hond dat u heeft gekozen.

We trainen elke les op een nieuwe locatie. Zo leert u als begeleider hoe u het beste uw pup kunt begeleiden tot een stabiele hond in de meest uiteenlopende situaties. We hebben een paar vaste locaties zoals de kinderboerderij en de stad of de markt. Want hoe leert u nu eigenlijk uw pup om schapen en eenden te negeren? En hoe leert u uw pup om te wandelen aan een slappe lijn en om bij u te komen wanneer ze geroepen wordt? Gedurende de cursus komen er diverse onderwerpen aan bod, onder andere:
-Zindelijkheid
-Loslopen
-Hierkomen
-Begroeten van mens / hond / dier
-Beloningsgericht trainen
-Socialisatie en habituatie
-Spelen met zowel hond als mens
-Dag / nachtritmes en overprikkeling / onderstimulatie
-Voeding / snacks / beloningen

Iedereen heeft zo zijn eigen verwachtingen van zijn of haar hond. Zo vindt de één het belangrijk dat zijn of haar pup gemakkelijk mee kan in het openbaar vervoer terwijl de ander in de training liever de nadruk legt op wenselijk gedrag rondom drukke plaatsen zoals de markt.

We zullen samen kijken naar haalbare doelen voor zowel de pup als de begeleider(s).
Ook als gezin is het zeer waardevol om allen mee te denken en te werken met de trainingen. Zo is ieder familielid op de hoogte wat betreft de opvoeding en training zodat de pup uit kan groeien tot een fijne, stabiele hond.