‘En toen deed ‘ie het ineens niet meer’. Je kleine pup is een puber geworden en heeft hele grote bananen in haar oren gekregen. De één is er vroeger bij dan de ander, maar elke pup komt in de puberteit. Deze fase kan soms best een pittige periode zijn. Het lijkt wel of ze alle eerder geleerde oefeningen en omgangsnormen is vergeten!

Gelukkig is dat niet zo. Het zit er nog steeds in, alleen zul je iets meer je best moeten doen om het beste in je puber naar boven te halen. En vooral veel lachen en sommige dingen even voor lief nemen. Het komt goed!

Met dezelfde insteek als de puppy socialisatiecursus 2.0 gaan we verder met de pubercursus 2.0. De lessen zijn afwisselend op diverse openbare locaties met uw vaste trainer. In plaats van de lat hoger leggen gaan we juist werken aan haalbare doelen voor u en uw puber. Zo’n puberbrein en lijf heeft het namelijk al moeilijk genoeg. Er gaat een wereld van geurtjes voor haar open, hormonen gieren door het lichaam en datzelfde lichaam voelt ineens heel anders.

U leert wat puberteit inhoudt, wat puberteit met het puberbrein en -lijf doet, waar u rekening mee kunt houden en we gaan vooral veel leuke en actieve oefeningen doen waarbij uw puber wordt uitgedaagd om samen te werken. Net als mensenpubers vinden hondenpubers al snel dingen saai! Waarin puppy’s sterk de behoefte hebben om dicht bij hun begeleider te zijn en vooral niet te ver van hen vandaan te gaan, hebben pubers juist het tegenovergestelde. Zij zullen meer zelfstandig dingen willen ondernemen, ze rennen verder weg en zoeken soms wat grenzen op. Soms kun je ze wel achter het behang plakken, echter hoort het bij de puberteit. Al deze fases zijn nodig om volwassen te worden. Wij gaan u door deze periode helpen met handige tips en leuke oefeningen en natuurlijk een flinke dosis humor!

De pubercursus 2.0 is per blok van 6 lessen à 60 minuten.